Easter dessert

It just happens that I love rhubarb and I love ginger and I have my family coming by for dinner…. I just have to serve my very personal dessert

Special thanks to http://www.sweetsugarbelle.com for her inspiring tutorials and the basic cookies recipe
Adoro il rabarbaro e lo zenzero e avendo la famiglia allargata a pranzo ho deciso di realizzare il mio personalissimo dessert pasquale. Un grazie va a http://www.sweetsugarbelle.com che mi ha insegnato come realizzare i biscottini.
For the dessert you’ll need a basic custard – the one you love or a vanilla pudding, slightly cooked rhubarb, freshly grated ginger root, cottage cheese and some double cream, 2 round biscuits per serving
Per realizzarlo ci vuole della crema pasticcera o del budino alla vaniglia, del rabarbaro precedentemente cotto, zenzero fresco gratuggiato, formaggio fresco tipo Philadelphia, panna da montre e due biscottini rotondi per porzione.

First you put in your glasses the custard
Nei bicchieri facciamo uno strato di crema

Then you “seal” the cream with the first biscuit
“Sigillare” lo strato di crema con il primo biscottino

Time for the rhubarb puree – peel and cut in small pieces the stem and cook it with a knob of butter and just a small amount of brown sugar. Add the grated ginger before using the puree.
Passare alla purea di rabarbaro – pelare e tagliare a pezzetti piccoli le coste del rabarbaro. Cuocerle con un po’ di burro e zucchero di canna. Unire lo zenzero prima di usare la purea.



Time to use the second biscuit and a slightly mixed cream cheese, sugar and double cream

Aggiungiamo il secondo biscotto e la crema ottenuta mescolando il formaggio, zucchero quanto basta e la panna.
enjoy
Con questo post partecipo al Linky Party by Topogina” 

Advertisements

2 thoughts on “Easter dessert

  1. Ciao! Grazie per aver partecipato al mio Linky Party! Mi fa piacere vedere che qualcuna di voi abbia già fatto amicizia. Mi fate troppo contenta, davvero!P.S. Ho appena pinnato le tue creazioni {http://pinterest.com/topogina/linky-party-by-topogina-2/) e condiviso il tuo post su G+ e Facebook{http://www.facebook.com/topogina1977}Baci baci. Topogina xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s